Jeu de Boules club

Jeu de Boules club

Activiteitdetails

Naam activiteit:
Jeu de Boules club

Korte omschrijving:

Jeu de boules is een spel dat over de gehele wereld wordt gespeeld. Het is dan ook niet vreemd dat het spel op verschillende manieren gespeeld kan worden. Daarbij kan het uitmaken in welk land het wordt gespeeld, maar ook of het in wedstrijdvariant of recreatief wordt gespeeld.

Welke variant van jeu de boules je ook speelt, het is de bedoeling dat de ballen die je gooit, zo dicht mogelijk bij het eerst gegooide (houten) balletje terecht komen. Degene die zijn bal het dichtste bij heeft geworpen, wint.

Internationaal erkende spelregels jeu de boules
Hieronder staan de internationaal erkende spelregels in beknopte vorm uitgelegd. Onderstaande uitleg is bedoeld voor beginnende jeu de boule spelers. Officieel heet het spel “petanque”, maar in Nederland spreken we van jeu de boules. Er wordt voor de duidelijkheid dan ook gesproken van jeu de boules.

Jeu de boules is een sport dat gespeeld wordt tussen twee partijen, de teams kunnen bestaan uit 1, 2 of 3 personen. Dit wordt – afhankelijk van het aantal spelers – een  enkelspel, doublet of triplet genoemd.

Afhankelijk van het aantal spelers  mag krijgt men ‘boules’.  Als men in teams van drie speelt, mag je twee boules spelen. Bij doublettes en enkelspellen krijgt iedere speler drie boules.

Tijden en dagen Jeu de Boules

  • Woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur
  • Vrijdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur

Wil je meedoen of toch eerst meer informatie? bel met de receptie van de ASWA.

ASWA-Welzijn
Burgemeester Klauckelaan 16
9902 KZ Appingedam
T: 0596 623315
E: info@aswa-welzijn.nl 
W: www.aswa-welzijn.nl
of
Postbus 81
9900 AB Appingedam
Tijd:
14:00 - 16:00

Maximaal aantal plaatsen:
25

Locatie(s)

ASWA-Gebouw


Adres:
Burgemeester Klauckelaan 16, 9902 KZ Appingedam

Activiteitrubrieken

Spel & OntmoetenData

Frequentie:
eenmalig woensdag 3 januari 2018

U kunt meer informatie over deze activiteit krijgen als u een eigen homepage ( =agenda) heeft. Om éénmalig hiervoor een login aan te maken dient u zich eerst aan te melden. Ga hiervoor naar aanmelden.


Boeken

Als u een login heeft aangevraagd ( dit is uw emailadres als gebruikersnaam) en uw zelf gekozen wachtwoord, kunt u inloggen op uw eigen agenda. Deze login kan door de computer worden onthouden. Bij een volgend bezoek aan deze promotiepagina kunt u dan direct inloggen.