Stichting Noaberschap

Stichting Noaberschap

Activiteitdetails

Naam activiteit:
Stichting Noaberschap

Korte omschrijving:

Het woord Noaberschap staat voor burenhulp. Burenhulp was vroeger een vanzelfsprekende hulp in momenten van nood.

Vroeger behoorde iedereen tot een sociale groep. Binnen deze groep kreeg je bescherming, hulp en advies en het verzekerde je van sociale contacten. Deze sociale groepen zijn nu open groepen geworden, waar individuen niet meer automatisch bij horen.

Je staat er als individu nu alleen voor. Je wordt geacht jezelf te redden en je contacten te onderhouden, zonder dat je kunt terugvallen op de hulp, steun of het advies van de groep waarbinnen je bent opgegroeid. Je moet nu in staat zijn zelf de hulp te zoeken die je nodig hebt.

Het nadeel van deze individualistische samenleving is, dat mensen die door omstandigheden niet in staat zijn om dit voor zichzelf te organiseren, alleen komen te staan. Deze mensen hebben weinig tot geen sociale contacten en weten de weg naar de professionele hulpverlening niet te vinden. Het Noaberschap is er juist voor die mensen in Appingedam, ongeacht hun ras, religie of levensovertuiging.

De overheid trekt zich steeds vaker terug en laat meer en meer de zorg over aan het particuliere initiatief. Hierdoor raken mensen steeds vaker in de knel en is een instelling als het Noaberschap onmisbaar geworden.

Locatie en bezoekadres Noaberschap:

Kantoor Noaberschap in ASWA gebouw
Burgemeester Klauckelaan 16
9902 KZ Appingedam
T: 0596 625132
 
Bereikbaarheid:
 
Op maandag- en dinsdagochtend op het inloopspreekuur op kantoor. Buiten deze tijden via het bericht op het antwoordapparaat, e-mail, website.
 

Tijd:
09:00 - 12:00

Maximaal aantal plaatsen:
10

Locatie(s)

ASWA-Gebouw


Adres:
Burgemeester Klauckelaan 16, 9902 KZ Appingedam

Meer info

Zaal 14 Spreekkamer III


Activiteitrubrieken

Diensten & VoorzieningenData

Frequentie:
eenmalig maandag 4 september 2017

U kunt meer informatie over deze activiteit krijgen als u een eigen homepage ( =agenda) heeft. Om éénmalig hiervoor een login aan te maken dient u zich eerst aan te melden. Ga hiervoor naar aanmelden.


Boeken

Als u een login heeft aangevraagd ( dit is uw emailadres als gebruikersnaam) en uw zelf gekozen wachtwoord, kunt u inloggen op uw eigen agenda. Deze login kan door de computer worden onthouden. Bij een volgend bezoek aan deze promotiepagina kunt u dan direct inloggen.