Boetseren

Boetseren

Activiteitdetails

Naam activiteit:
Boetseren

Korte omschrijving:

Beeldend kunstenaar Fré Windt (Appingedam) boetseert al zo'n 30 jaar en heeft al diverse tentoonstellingen gehad. Klei is zijn passie en de liefde voor het materiaal en het boetseren zijn terug te zien in zijn beelden. Hij werkt heel gedetailleerd en precies. Hij werkt niet naar model, al zijn werk komt voort uit zijn tomeloze fantasie.

Een andere passie is de boemerang. Hij heeft er minstens honderd gemaakt. Elk model is uniek en werkt. Urenlang zaagt en schuurt hij aan een ontwerp. Vervolgens gaat hij er mee naar een voetbalveld om hem uit te proberen. Ter plekke wordt er dan weer geschuurd, net zolang tot de boemerang keurig bij hem terug komt. Hierna beschildert hij hem en zo wordt elke boemerang een waar kunstwerk.

Tekenen en schilderen doet Fré al zijn hele leven, ook weer heel gedetailleerd. De laatste tijd echter is hij bewust losser gaan werken. Hij werkt graag met primaire kleuren en zijn schilderijen stralen frisheid en vrolijkheid uit.

In al zijn kunstvormen is hij een écht autodidact die, door middel van kijken, proberen en nóg eens proberen - en dit steeds weer opnieuw - laat zien waar passie en doorzettingsvermogen toe kunnen leiden... de ware kunstenaar wordt geboren, niet gemaakt.

Fré geeft boetseerles en af en toe geeft hij op vrijwilige basis ook les over boemerangs op basisscholen.

Wil je erachter komen of boetseren een nieuwe hobby kan worden of wil je het boetseren graag weer oppakken? Dan zien we je graag op

  • vrijdag
  • van 10.00 tot 12.00 uur
  • in ons ASWA-gebouw

ASWA-Welzijn
Burgemeester Klauckelaan 16
9902 KZ Appingedam
T: 0596 623315
E: info@aswa-welzijn.nl
W: www.aswa-welzijn.nl
of
Postbus 81
9900 AB Appingedam

Tijd:
10:00 - 12:00

Maximaal aantal plaatsen:
6

Locatie(s)

ASWA-Gebouw


Adres:
Burgemeester Klauckelaan 16, 9902 KZ Appingedam

Activiteitrubrieken

Creatief & CultuurData

Frequentie:
eenmalig vrijdag 1 september 2017

U kunt meer informatie over deze activiteit krijgen als u een eigen homepage ( =agenda) heeft. Om éénmalig hiervoor een login aan te maken dient u zich eerst aan te melden. Ga hiervoor naar aanmelden.


Boeken

Als u een login heeft aangevraagd ( dit is uw emailadres als gebruikersnaam) en uw zelf gekozen wachtwoord, kunt u inloggen op uw eigen agenda. Deze login kan door de computer worden onthouden. Bij een volgend bezoek aan deze promotiepagina kunt u dan direct inloggen.